[...] niż przewiduje to moja dieta, czy też zamiast kurczaka jem np smażone ryby gdzieś na mieście czy coś w ten deseń, rozumiesz ; ) Ok kazeina na pewno wyrzucam już od dziś, twaróg zmniejsze ilość do hmm 150 gram i obetnę porcję białka. W efekcie...pozwoli mi to na kupno lepszego białka, jakiegoś izolatu może skoro będę jadł tylko 30 g dziennie ; )
No ale te 30 gram na jeden posiłek to moim zdaniem nieprawda a na sfd był też artykuł obalający ten mit a pozatym każdy jest inny i inną ilość może przyswoić. Od bardzo dużej ilości białka to można mieć problemy z nerkami i wątrobą, a 200 gram białka to bym nie polecał na jeden posiłek.
[...] az cała patelnia sia zapełni i odmieżam 5 minut, ale niestey gdy chca przewrocic omlecik, to on mnie nie słucha tylko stawia opóóóoor , i aha może mąka nie ta, a może ilość mąki za mała, może wody i mleka za dużo . Bolik bedzie z niecierpliwosciom czekał na filmik, bo Bolik azeby nie robic wstydu rodzicom to Bolik coś podpatrzec od tegoż [...]
mam jeszcze kilka pytan... czy moge zwiekszyc ilosc wegli do 100g kosztem tluszczy? czy konieczne jest ladowanie na dziennej dawce ww na poziomie 80-100g? ile wazy 1 duza stolowa lyzka oliwy z oliwek? ile razy w tygodniu mozna jesc jajka a dokladniej to zoltka? czy jak jem rano 250-300g jogurtu i okolo 120g sera bialego chudego na drugie sniadanie [...]
100 g ryzu bialego ZASTAP RYZEM BRAZOWYM LUB PARABOLICZNYM(EW INNE ZRODLO WW NP.MAKARON RAZOWU/DURUM),250 g winogron ewentualnie 2 banany, jogurt NIE JESTES PRZEPELNIONY PO TEJ ILOSCI WINOGRON, NA 1H PRZED WYSILKIEM?OMZOESZ ZMIEJSZYC NIECO ILOSC, Z JOGURTU MZOESZ ZREZYGNOWAC LUB DAJ NATURALNY, I KONIECZNIE DODAJ ZRODLO BIALKA.NAJLEPIEJ [...]
Ilość posiłków, ich wielkość i porę dopasowujesz do swojego trybu życia. Pasuje Ci jeść trzy - jesz trzy. Chcesz 5-6 , nie ma problemu. Musi się zgadzać dzienna podaż kalorii, rozkład makroskładników i produkty na jakich się opierasz. Oliwę proponuję używać do przygotowywania potraw (są ludzie pijący z kieliszka, ale to dla mnie dziwne). Możesz [...]
Obetnę węgle w makaronie, zamiast 200g makaronu zjem 100g do tego wypiję białko sfd 20g. Trening pomiędzy 3 a 4 posiłkiem. Do posiłku 4 zmniejszę ilość Mass Activatora do 60g i dodam 20g białka sfd lub dobiorę odpowiednio owoce tzn. banan 2x i 30-40g białka sfd. 500g warzyw to mało?
[...] jedno, ale po drugie to ogólnie zdecydowanie za dużo tego białka (wychodzi ponad 4g na 1kg masy). Jeśli faktycznie potrzeba Ci aż tyle kcal - bo jesteś ekto i masz tyle ruchu - to zmniejsz białko do max 170-180 (najlepiej mniej odżywki) a zwiększ ilość tłuszczy - oczywiście tych pożądanych, czyli np. oliwa z oliwek, orzechy, migdały, tłuste ryby.
[...] dopiero późnym wieczorem - ok. 30 minut po treningu i chudy ser biały ok. godziny po treningu, ale wtedy zazwyczaj jeszcze nie szedłem spać przez 2-3h; tłuszcze - niewielka ilość tyle co była w innych produktach plus migdały przemiennie z pestkami dyni (jak do danego posiłku jadłem migdały, to nie jadłem dyni i na odwrót) po jednej małej garstce [...]
[...] 5) cel cyklu-siła 6) stosowane już wcześniej suplementy-Hmb,cm3 7) stosowane wcześniej spalacze-brak 8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od-? 9) ilość dni wolnych od kreatyny-0 10) informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie)-Staram się jeść dużo białka,warzyw i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
aha :-). no generalnie przy długich biegach organizm "przestawia" sie i ciezko utrzymac duza mase i siłe bo organizm bardziej korzysta z innych włókien miesniowych niz przy treningu siłowym. generalnie 1,5g bialka na kg spokojnie wystarczy a moze i to nawet nadzierna ilosc. takze jezeli jesz jakies mieso/jaja/ser to nie masz sie co bac o braki [...]
bo gainer tak jak i białko są uzupełnienem diety....jesli masz brak białka w diecie i węglowodanów bierzesz gainera jesli aby białka brak bierzesz odzywke białkowa. Jesli masz w diecie ilosc węgli wystarczającą to radze białko kupic bo jesli za duzo węgli bedzie to tym samym to bedzie sie ten nadmiar w tłuszcz odkładał
[...] w wodzie z bulionem drobiowym kilka ząbków czosnku, pieprz, sól, gałka muszkatołowa, imbir Całość: ~ 200g białka ~ 50g węgli ~ 50g tłuszczu Jak ktoś chce zmniejszyć ilość tłuszczu to można dać białka z jaj. Polecam by pasztet poleżał przez noc w lodówce. Dobra alternatywa i nawet nie ma tak dużo roboty. [...]
[...] 2) Problem jest z Twoim treningiem. Bardzo mało ćwiczysz siłowo, bardzo dużo SW. Skoro jednak przy takiej ilości SW łapiesz masę (chociażby tłuszczową ) to znaczy, że ilość kalorii jest dobra, zaś nadwyżki nie przerabiasz odpowiednim treningiem na mięśnie. Po prostu odkłada się ona w formie tłuszczu. 3) Możesz obciąć węgle ale nie dodawać [...]
zeby nie bylo ze jestesmy niemili bialko jest makroskladnikiem, dostarczasz je z jedzenia. jak odwrocisz jakis produkt spozywczy na tyl opakowania to ujrzysz ule ma w sobie bialka i innych makroskladnikow na 100gram. bialko z odzywki spelnia ta sama funkcje co te z jedzenia, a mianowicie wzbogaca twoja diete, jesli dostarczasz go za malo z [...]
malo kalori. daj po 80 gram ryzu w posilkach okolotreningowych.mozesz dac po 10 gr oliwy(taka ilosc nieznacznie zwolnie trawieie a podbije bilans). od razu po silowni zjedz owoce jakies. po pol godziny posilek. i w najwazniejszym posilku dnia(sniadaniu nie masz bialka). do pierwszego posilku daj jajka a do 2 puszke tunczyka odsaczonego z wody.
Na zatrzymanie katabolizmu (kortyzolu) wystarczy pojawienie się w krwiobiegu insuliny a więc starczyłaby niewielka ilość węglowodanów, jednak carbo daje się w celu osiągnięcia bardzo wysokiego poziomou insuliny, która jest silnie anaboliczna a mięśnie po treningu są na nią bardzo wrażliwe. Tą wrażliwość i syntezę białka można zwiększyć poprzez [...]
[...] płatki kukurydziane wywal, brak pełnowarościowego białka. II - Margaryne zamień chociaż na masło, dodaj warzywa. III - Przed treningiem ryz brązowy, kasza, makaron durum. IV - Po treningu ryż biały, ziemniaki V - makaron na noc lepiej wywal. I "po ćwiczeniach" wcale nie musi być dużo białka, najlepiej żeby w kazdym posiłku była podobna ilość.